Fit wakker worden, medisch en psychologisch

Een leerzame avond 

Op 27 maart heeft het ziekenhuis Bernhoven een Dokter Op Dinsdag avond over slaap gehouden. Het Bernhoven ziekenhuis doet slaaponderzoek voor apneu en osos. Een “medische” behandeling hiervoor kan de kwaliteit van leven drastisch verbeteren. Slecht slapen is funest voor je gezondheid. Naast het medische aspect, speelt ook gedrag een grote rol in slecht slapen. Daarvoor zit ik bij het multidisciplinair overleg. Bij idt overleg zijn de KNO arts, de longarts, de neuroloog en de verpleegkundigen van het slaaponderzoek betrokken. Ik bekijk de slaapproblemen vanuit de psychologie.  Dit wordt als een grote meerwaarde op de medische benadering gezien.

Een maal per maand houdt het ziekenhuis een dokter op dinsdag avond. Dit is een informatieavond met diverse thema’s uit het ziekenhuis, voor iedereen die geïnteresseerd is. Deze keer ging het over slaapproblemen. Er waren 60 mensen aanwezig.

Hierbij sprak:
– een KNO arts over snurken, apneu en osas,
– een kaakchirurg over de snurkbeugel,
– de verpleegkundigen over het slaaponderzoek
– en ik als slaappsycholoog/cognitief slaapverbeteraar over stress en gedrag bij in- en doorslaap problemen.

De uitkomst om beter te slapen gaf ik in een gratis e-book: Lekker slapen in 7 stappen.  Dit is te downloaden op www.verbeterjeslaap.nl.

Een erg geslaagde avond, waarvoor dank aan de organisatie.  De indrukken na te lezen zijn op: http://www.bernhoven.nl/actueel/nieuwsoverzicht/nieuwsarchief/2017/terugblik-dokter-op-dinsdag-slaapproblemen/

Dus ken je iemand met slaapproblemen?
Dan begint een eerste stap om dat te doorbreken met deze voorlichting.

No comments yet.

Geef een reactie